Βράβευση αριστούχων μαθητών της Θασιακής (Αναδημοσίευση από εφημερίδα “ΚΑΒΑΛΑ”)

 

Βράβευση αριστούχων μαθητών της Θασιακής

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε μια λαμπρή τελετή, με πάρα πολύ κόσμο, βράβευσε, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πολύγνωτος Βαγής» στη Σκάλα Ποταμιάς, τους αριστούχους Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές, οι οποίοι αποφοίτησαν από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κατά το σχολικό έτος 2018- 2019.

Στην πανθασιακή αυτή γιορτή της βράβευσης, που θεωρείται το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Θάσου και πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1974, παραβρέθηκαν, o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ι. Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ο επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος, οι ιερείς της Ποταμιάς Θωμάς Τσίμας, της Παναγίας Απόστολος Φωτόπουλος ο ιερομόναχος Παντελεήμων Σάββας της Σκάλας Σωτήρος, ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Αθανάσιος Τσώνης, ο υποδιοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας ταξίαρχος Χατζηγεωργίου Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Τσουλκάνης, ο αντιδήμαρχος Σ. Στρατηγέντας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μ. Δέμπας, η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου Πολυμέρου Μαρία, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου Στ. Ψαρογιάννης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Κ. Μανίτσας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δ. Μανίτσας, πρόεδρος του Δημαρωγού Γ. Ζαφάρογλου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΕΘ Γ. Κουτσουμανής, ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Τουρισμού Α. Γκάγκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Α. Μπίλιας, ο π. αντιδήμαρχος Μ. Ξώγνος, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ποταμιάς Μ. Τελίδου, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Λιμένα Θ. Θεοχαρίδης, η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Μ. Παπαλαζάρου, ο Δ/ντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Γ. Καβάζης, η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Θεολόγου Α. Λαμπίρη, η αναπληρώτρια Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς Ε. Καζάρα, η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Λιμένα Α. Βασιλέιου, οι εκπαιδευτικοί Β. Αλιφέρης. Μ. Κωνσταντινίδου, Ε. Ευαγγέλου, Δ. Παπακωνσταντίνου, Α. Καλούδη – Σίσκου, Δ. Ζώης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και της Εθνοφυλακής Θάσου, ο πρόεδρος της Εταιρείας Θασιακών Μελετών Κ. Χιόνης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πολύγνωτος Βαγής» Α. Γούτα κ.α..

Τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στους βραβευθέντες μαθητές έστειλε με επιστολή του ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος, λόγω σοβαρών υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Επόμενες Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (Λιμένας, 17,18,19 Οκτωβρίου 2024).

Μεταστοιχεία